ابریشم یک الیاف طبیعی است که به دلیل درخشش، زیبایی، استحکام و دوامی که دارد، سابقه زیادی در تجارت در سراسر جهان دارد. ابریشم به دلیل هزینه بالای تولید و ظاهری زیبا مظهر تجمل است، به همین خاطر است که یک پارچه پرطرفدار در طراحی و مد محسوب می شود. در این مطلب به طور کامل با ابریشم، نحوه تولید آن و کاربردهای بی نظیرش آشنا می شوید. لطفا تا انتها با جومتو همراه باشید.
تاریخچه تولید ابریشم چیست؟
اولین نمونه پارچه ابریشمی به چین برمی گردد که در مقبره کودک برای پیچیدن بدن استفاده می شد.
چین سالها بر صنعت ابریشم تسلط داشت. چینی ها از ابریشم به عنوان ارز استفاده می کردند و هزینه آن بر حسب طول ابریشم اندازه گیری می شد.
جاده ابریشم، یکی از راه های مهم بازرگانی در قاره ی آسیا، یک مسیر تجاری محبوب بود که به دلیل اهمیت ابریشم به این نام نامگذاری شد و هنوز هم نام خود را حفظ کرده است. در نهایت تولید ابریشم به کره، تایلند، هند و اروپا منتقل شد و سرانجام در قرن هفدهم به ایالات متحده راه یافت.
ابریشم چگونه ساخته می شود؟
فرآیند ساخت ابریشم را نوغانداری میگویند و شامل پرورش کرم ابریشم برای تولید این ماده میشود.
- کرم ها از برگ توت تغذیه می کنند.
- بعد از اینکه چند بار پوست اندازی کردند، یک پیله دور خود می بافند.
- ابریشم در تماس با هوا سفت می شود. این فرآیند حدود 2 تا 3 روز طول می کشد.
- هنگامی که پیله تشکیل شد، آن را در یک قابلمه آب جوش می ریزند و شفیره ها از بین می روند.
- پس از پیدا شدن سرهای الیاف، آنها را به صورت رشته درآورده و سپس با انجام عملیاتی خاص، رشتههای حاصل رابه نخ ابریشم تبدیل میکنند.
مزایا و معایب پارچه ابریشمی چیست؟
مزایای این پارچه پرطرفدار عبارتند از:
- جذابیت و زیبایی. ابریشم یکی از لوکس ترین و زیباترین انواع پارچه است.
- بافت. ابریشم فوقالعاده نرم و براق است که به آن جذابیتی عالی و لوکس میدهد.
- استحکام و دوام. ابریشم یکی از قوی ترین الیاف طبیعی است، البته مقداری از استحکام آن با خیس شدن کاهش می یابد. ابریشم اغلب با الیاف دیگر مانند پنبه برای استحکام بیشتر مخلوط می شود.
- قابلیت ارتجاعی. انعطاف پذیری مواد آن را برای تولید پوشاک یا لوازم داخلی به گزینه ای ایده آل تبدیل می کند.
- قابلیت جذب. ابریشم یکی از جاذبترین پارچهها است، بنابراین رطوبت را به خوبی در لباسها کنترل میکند.
با این حال ابریشم دارای معایبی نیز می باشد، از جمله:
- انقباض. پارچه در شستشو جمع میشود، بنابراین یک لباس ابریشمی باید همیشه با فرایند خشک شویی شسته شود.
8 کاربرد اصلی پارچه ابریشمی
ابریشم عمدتاً در تولید پوشاک و اقلام خانگی استفاده میشود، اما به روشهای غیرمنتظرهای مانند لاستیک دوچرخه و پزشکی نیز استفاده میشود. ابریشم به دلیل ماهیت جاذب و نحوه جذب رطوبت برای تولید لباس های تابستانی عالی است و همچنین از آنجایی که خاصیت رسانایی پایینی دارد، برای تولید لباس های زمستانی هم مناسب است. در اینجا چند نمونه از کاربردهای فراوان این پارچه را معرفی می کنیم:
- لباس عروس و رسمی. اگر به فکر خریدن پارچه ای برای دوخت لباس مجلسی هستید، به شدت پارچه ابریشمی را به شما توصیه می کنم. این پارچه آنقدر لوکس و زیباست که در بسیاری از لباس های عروس هم استفاده می شود.
- کراوات و روسری. استحکام و بافت بی نظیر این پارچه آن را به متریال مناسبی برای انواع کراوات و روسری تبدیل می کند. بسیاری از کراواتهای گرانقیمت از ابریشم سنگین ساخته میشوند که امکان ایجاد الگوهای بافته شده، رنگهای غنی و مواد بادوام را فراهم میکند. ابریشم همچنین یک ماده عالی برای تولید روسری های مجلسی و زیباست.
- ملافه. ملحفه های ابریشمی نهایت تجمل هستند و نرمی و خاصیت جاذب این مواد باعث می شود که به معنای واقعی در اتاق خواب شما به چشم بیاید و بدرخشد.
- چتر نجات. ابریشم به دلیل استحکام و خاصیت ارتجاعی که دارد متریال خوبی برای استفاده در چتر نجات است.
- اثاث یا لوازم داخلی. از ابریشم به عنوان پوشش مبلمان و بالش نیز استفاده می شود. این پارچه به دلیل استحکام و دوام خود پوششی بادوام برای شما فراهم می کند.
- وسایل تزئینی. آویزها و دیوارپوش های تزئینی اغلب از ابریشم بافته می شوند.
- لاستیک دوچرخه. این ماده گاهی اوقات به دلیل سبکی، دوام و انعطاف پذیریاش در بدنه لاستیک استفاده می شود.
- بخیه های جراحی. از آنجایی که ابریشم یک ماده طبیعی است، کاربردهای شگفت انگیزی در پزشکی دارد. این ماده پاسخ خود ایمنی ایجاد نمی کند و نمی تواند توسط بدن انسان جذب شود.
ممنون از مقاله خوبتون